50% mąka ORKISZOWA (PSZENICA), skrobia ziemniaczana, aromaty naturalne (zawierają LAKTOZĘ), 1,2% ŚMIETANKA w proszku, koncentrat z cytryny i krokosza barwierskiego
My Natural Day budyń zbożowy to wartościowy i pożywny podwieczorek lub deser dla dzieci i całej rodziny. Bazą budyniu orkiszowego jest mąka orkiszowa. Budyń orkiszowy nie zawiera barwników ani dodatku cukru. Z jednej paczki ugotowanej na mleku wychodzą cztery pożywne porcje. Można samemu zdecydować, czym dosłodzić budyń, np. cukrem trzcinowym lub miodem.
Budyń zbożowy orkiszowy My Natural Day wyróżnia:
- jest na bazie wartościowej mąki orkiszowej
- bez barwników
- bez cukru. Można samemu zdecydować czym dosłodzić budyń
- z polską śmietanką
- na 4 porcje
z polską śmietanką, z mąką orkiszową, bez barwników
Dr. Oetker
Budyń orkiszowy w proszku, smak śmietankowy z polską śmietanką.
1 porcja (145 g) zawiera: energia 579 kJ 137 kcal 7%*
Energia w 100 g 399 kJ / 94 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml).
Twój naturalny wybór.
Torebka
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk