mąka PSZENNA, cukier, 20 % kropelki czekolady (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny)), skrobia PSZENNA, glukoza, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), aromat, ekstrakt wanilii
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego, 24 kolorowe mini foremki, wystarczy wymieszać łyżką, polska receptura, super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Dr. Oetker
Wypróbuj także:
Mini Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady... z zabawnymi foremkami
Mieszanka w proszku do przyrządzenia mini babeczek o smaku waniliowym, z kropelkami czekolady.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Dodaj:
- 1 jajko
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie kropelek czekolady
Odsyp 1-2 płaskie łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 15-17 min
Smacznego!
Pudełko
Opakowanie zawiera:, 200 g mieszanki do wypieku babeczek, 50 g kropelek czekolady, 24 szt. foremek
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk