torta de polvo en polvo torta Delecta


Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1047 kJ |
Wartość energetyczna | 249 kcal |
Tłuszcz | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,4 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 24 g |
Białko | 4,6 g |
Sól | 0,58 g |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.). | |
ok. 1073 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji) |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Wypróbuj nasze ciasta
Delecta Ciasto czekoladowe
Delecta Ciasto jogurtowe
Delecta Korzenny piernik
Do ciasta: 3 jaja
50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 100 ml przegotowanej wody
50 ml soku owocowego, naparu herbacianego lub alkoholu
Do kremu: 250 ml mleka
Do polewy: 50 g margaryny
2 łyżki mleka
Sposób Przygotowania
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Wymieszaj przegotowaną, ostudzoną wodę z sokiem owocowym, naparem herbacianym lub alkoholem.
Krem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 250 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min.
Składniki ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem. Nasącz pozostałym ponczem od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem, wsyp zawartość torebki z polewą i gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
Przygotuj:
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 100 ml przegotowanej wody, 50 ml soku owocowego, naparu herbacianego lub alkoholu
Do kremu: 250 ml mleka
Do dekoracji: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 x cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Wymieszaj przegotowaną, ostudzoną wodę z sokiem owocowym, naparem herbacianym lub alkoholem.
Krem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 250 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem. Nasącz pozostałym ponczem od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem, wsyp zawartość torebki z polewą i gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
Dobra rada:
Wuzetka z dżemem morelowym. Przygotuj dodatkowo ok. 150 g dżemu morelowego oraz do kremu 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł. i 50 ml schłodzonego mleka. Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego. Krem miksuj ze śmietanką wymieszaną z mlekiem na najwyższych obrotach przez 5 min (odłóż 5 łyżek kremu do dekoracji). Na nasączoną dolną warstwę biszkoptu wyłóż dżem morelowy, następnie krem i przykryj nasączoną górną warstwą biszkoptu. Rozprowadź polewę przygotowaną wg sposobu podstawowego na biszkopcie i udekoruj odłożonym kremem.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem oc(...)


precio: 6,88 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Dr._Oetker_pastel_de_queso_sin_hornear_con_un_polvo_jalea_superando_w_proszku/19066.htmlcukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, mąka pszenna tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do (...)


precio: 10,49 zł
PLN https://es.dodomku.pl/un_gran_pastel_de_hoja_con_sabor_chocoloate_o_smaku_czekoladowym/29290.htmlcukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna tortowa, proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowyc(...)


precio: 10,21 zł
PLN https://es.dodomku.pl/una_gran_Yogur_torta_de_la_hoja_jogurtowe/29291.htmlmąką pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia, cykoria prażona, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), przyprawy 1,3 % ((...)


precio: 10,23 zł
PLN https://es.dodomku.pl/gran_hoja_de_pan_de_jengibre/33599.htmlprecio: 2,54 zł
PLN https://es.dodomku.pl/El_Dr._Oetker_Sernix_Apndice_mejorar_la_tarta_de_queso_ulepszajacy_do_sernika/41224.htmlsyrop glukozowy, cukier, koncentraty kartamusa i cytryny, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), substancja kons(...)


precio: 5,67 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Dr._Oetker_colorante_verde_zielony/44561.htmlsyrop glukozowy, cukier, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (błękit brylantowy FCF), substancja kons(...)


precio: 5,67 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Dr._Oetker_colorante_alimentario_azul_niebieski/44563.htmlcukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; syrop glukozowy, emulgator: E472a, mleko w proszku od(...)


precio: 6,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Pastel_de_queso_instantneo_de_achicoria/48018.htmlprecio: 0,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Azcar_de_vainilla_delecta/27144.htmlprecio: 0,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/azcar_de_vainilla/27145.htmlcukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, naturalny aromat, naturalny ekstrakt z wanilii


precio: 5,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Karpatka_Crema_Delecta_Original/32020.htmlprecio: 1,79 zł
PLN https://es.dodomku.pl/sabor_a_los_pasteles_._crema_y_vainilla_punch_i_ponczu_waniliowy/33827.htmlprecio: 1,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/sabor_a_los_pasteles_._cremas_y_ponche_de_naranja_i_ponczu_pomaranczowy/33828.htmlprecio: 1,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/sabor_a_los_pasteles_._cremas_y_ponche_de_limon_i_ponczu_cytrynowy/33829.htmlprecio: 1,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/sabor_a_los_pasteles_._cremas_y_ponche_de_almendras_i_ponczu_migdalowy/33830.htmlskrobia (kukurydziana, ziemniaczana), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawiny


precio: 1,68 zł
PLN https://es.dodomku.pl/gran_pudn_y_cremosa_smietankowy/41824.html