ablandar la carne salada
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 100/24 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 2,9 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 90,0 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Dwutlenek siarki / siarczyny : | Zawiera |
Składniki dla 4 osób: 4 steki wołowe, 0,4 l soku pomarańczowego, 150 ml śmietanki 18%, 40 ml białego wytrawnego wina, 1 pomarańcza, szczypta cukru brązowego, listki świeżej mięty.
Produkty Kamis:
2 łyżeczki soli zmiękczającej mięso, pieprz czarny w młynku.
Przygotowanie:
- Steki natrzeć z obu stron solą zmiękczającą mięso i odstawić na 20 minut do lodówki.
- Na patelnię wlać sok pomarańczowy i dodać 1 łyżeczkę świeżo zmielonego pieprzu.
- Wlać wino i śmietankę, gotować kilka minut do zredukowania sosu. Dodać pokrojoną w cząstki pomarańczę, doprawić cukrem brązowym.
- Steki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju przez około 3-4 minuty z każdej strony, dociskając widelcem podczas smażenia.
- Polać przygotowanym sosem, ozdabiając cząstkami pomarańczy z sosu i listkami świeżej mięty.
- Podawać z purée ziemniaczanym lub frytkami.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.