cukier, skrobia modyfikowana, mleko w proszku odtłuszczone, żelatyna wieprzowa, syrop glukozowy, oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy), glukoza, emulgator: E472a, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka mleka, ser w proszku (0,5%), aromaty
bez barwników
duży sernik, tradycyjna receptura, bez barwników
Gellwe
Polecamy również:
Gellwe Galaretka smak truskawkowy
Sernik na zimno
Mieszanka do przygotowania ciasta
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj
- Wersja wzbogacona:
500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki),
2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g),
biszkopty,
galaretkę Gellwe o smaku truskawkowym i owoce
- Wersja podstawowa
600 ml schłodzonego mleka (ok. 2½ szklanki)
1. Przygotuj ciasto
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość opakowania. Całość miksować na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodać serki homogenizowane i miksować jeszcze przez ok. 2 minuty.
2. Przełóż masę
Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami.
3. I gotowe
Udekorować owocami, zalać tężejącą galaretką. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Wersja podstawowa
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko i wsypać zawartość opakowania. Całość miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm i całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Zgrzewane
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów