Tomate clásico Jamar Passat
Passata klasyczna Jamar to smak dojrzałych, słodkich i aromatycznych pomidorów dojrzewających w słońcu. Idealnie nadaje się do przyrządzenia przepysznych potraw kuchni polskiej, włoskiej i nie tylko.
pomidory (214 g na 100 g produktu), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, Częściowo z zagęszczonego przecieru pomidorowego, Zawartość ekstraktu: nie mniej niż 7,5 %
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Energia | 137 kJ / 32 kcal |
Tłuszcz | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | |
Węglowodany | 5,9 g |
- w tym cukry | 5,4 g |
Błonnik | 0,9 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,23 g |
Passata klasyczna Jamar to smak dojrzałych, słodkich i aromatycznych pomidorów dojrzewających w słońcu. Idealnie nadaje się do przyrządzenia przepysznych potraw kuchni polskiej, włoskiej i nie tylko.
pomidory dojrzewające w słońcu!, aż 1,5 kg pomidorów w butelce!, przecier pomidorowy
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Przepis na Leczo. 700 g Passaty klasycznej Jamar, 300 g kiełbasy, 3 papryki kolorowe, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, ½ papryczki chilli, olej, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, sól i pieprz. Na oleju przesmaż w tym samym czasie cebulę i pociętą na plasterki kiełbasę. Kiedy kiełbasa się zarumieni dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dorzuć pokrojone w słupki papryki i wszystkie przyprawy. Po kilku minutach dodaj passatę i duś aż sos zgęstnieje (ok 15 minut). Smacznego!