Delecta casa al horno torta del polvo frágil
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1871 kJ |
Wartość energetyczna | 445 kcal |
Tłuszcz | 18g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g |
Węglowodany | 64,2 g |
w tym cukry | 25 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,62 g |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) | |
Wartości odżywcze liczone dla samego ciasta kruchego (z margaryną 80% tł.). | |
ok. 500 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji) |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Przygotuj:
do ciasta:
1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła
do nadzienia:
1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru
do podsypywania:
1-2 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź.
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem.
Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.
Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu.
Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając je na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min.
Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min.
Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierz posmaruj mlekiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru).
Sernik Krople Rosy
- Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy.
- Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia.
- Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.