sonko luz integral pan crujiente
Pieczywo Lekkie razowe wypiekane jest na bazie mąki pełnoziarnistej żytniej i pszennej. Produkt otrzymywany jest bez dodatku cukrów (zawiera naturalnie występujące cukry). Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego i jest źródłem magnezu, kwasu foliowego, cynku i tiaminy.
Mąka pełnoziarnista - razowa (52,6%: żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2%), sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Wartości odżywcze |
|||
Wartość odżywcza |
na 100 g |
na porcję (1 kromka = ok. 5,2 g)) |
% RWS na porcję |
Wartość energetyczna |
1525 kJ 360 kcal |
81 kJ 19 kcal |
1 % |
Tłuszcz, w tym: |
1,4 g |
0,1 g |
<1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
<0,1 g |
< 1% |
Węglowodany, w tym: |
74,0 g |
3,9 g |
1 % |
- cukry |
5,1 g |
0,3 g |
< 1% |
Błonnik |
8,9 g |
0,5 g |
|
Białko |
8,5 g |
0,4 g |
1% |
Sól |
1,1 g |
0,1 g |
1% |
Tiamina |
0,18 mg (16%*) g |
0,01mg |
|
Kwas foliowy |
46,4 µg (23%*) g |
2,41 µg |
|
Magnez |
110 mg (29%*) g |
5,72 mg |
|
Cynk |
2,0 mg (20%*) g |
0,10 mg |
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia
** RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Jęczmień : | Zawiera |
Pszenica : | Zawiera |
Żyto : | Zawiera |
Pieczywo Lekkie razowe wypiekane jest na bazie mąki pełnoziarnistej żytniej i pszennej. Produkt otrzymywany jest bez dodatku cukrów (zawiera naturalnie występujące cukry). Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego i jest źródłem magnezu, kwasu foliowego, cynku i tiaminy.
- wysoka zawartość błonnika,
- z inuliną (błonnik rozpuszczalny),
- zawiera minerały pochodzenia naturalnego,
- źródło magnezu (29% dziennej referencyjnej wartości spożycia),
- źródło kwasu foliowego (wit. B9) (23% dziennej referencyjnej wartości spożycia),
- bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry,
Bogate portfolio pieczywa lekkiego to nasz znak rozpoznawczy. Wyróżnia je doskonały smak i połączenie unikatowych składników, wspomagających poprawne funkcjonowanie organizmu. Lekkie kromki wypiekane są z dodatkiem inuliny, czyli rozpuszczalnego błonnika i bez dodatku cukrów**. Zamknęliśmy w nich różnorodne ziarna zbóż, a nawet pestki dyni czy słonecznika. Wszystko według naszej autorskiej receptury.
- Doskonały zamiennik tradycyjnego pieczywa
- Bogate portfolio produktów
- Wyrazisty, różnorodny smak
- Zawiera inulinę – rozpuszczalny błonnik pokarmowy
- Źródło witamin* oraz minerałów pochodzenia naturalnego
- Bez dodatku cukrów **
* Wybrane produkty
** Zawierają naturalnie występujące cukry
Pieczywo chrupkie, ekstrudowane, bez dodatku cukrów.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Opakowanie zawiera ok. 33 porcje (ok. 33 kromki).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Polska
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Polska
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 4/5
Na podstawie 4 ocen.
- 2020-09-09 15:13:53Przesyłka dotarła w błyskawicznym tempie. Polecam!...