syrop glukozowy, cukier, woda, barwniki (luteina, kwas karminowy), substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas mlekowy, kwas octowy, mleczan sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu)
do barwienia: mas, kremów, lukrów, ciast, deserów
Dr. Oetker
Barwnik spożywczy czerwony w żelu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej zużyć przed końcem: terminu podanego na spodzie kartonika.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej tubce przez ok. 1 miesiąc.
Sposób użycia:
1. Przed otwarciem tubkę ugnieść palcami.
2. Odciąć końcówkę tubki.
3. Barwnik stopniowo, w małych ilościach wyciskać do barwionej masy.
4. Masę starannie wymieszać z barwnikiem do uzyskania jednolitej barwy.
Uwaga: Barwnik daje odcień malinowoczerwony. Aby uzyskać inny odcień czerwieni należy połączyć barwnik czerwony z żółtym.
Więcej wskazówek znajduje się w środku opakowania.
Dozowanie: nie przekraczać ok. połowy łyżeczki na 500 g masy/kremu/ciasta/deseru lub na 100 g lukru.
Pudełko
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk