especias a la olla y los platos de col
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 904/217 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 18 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 41,5 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Składniki (dla 6 osób): 1,2 kg kiszonej kapusty, 300 g wołowiny, 300 g wieprzowiny, 200 g kiełbasy, 1 cebula, 3 łyżki powideł śliwkowych lub 10 śliwek suszonych, produkty Kamis: 1 łyżka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty, 2 Liście laurowe, 5 ziaren Ziela angielskiego, 5 ziaren Pieprzu czarnego, Sól morska w młynku.
Przygotowanie:
1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj) i dolej wody. Gotuj ok. 1,5 godziny.
2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do brytfanki, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele i pieprz. Delikatnie posól.
3. Piecz w piekarniku ok. 1,5 godziny.
4. Kiełbasę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni. Dodaj do kapusty razem z pokrojonym w kostkę mięsem i cebulą. Wsyp 1 łyżkę przyprawy, dodaj powidła śliwkowe (lub śliwki suszone), dokładnie wymieszaj i całość gotuj ok. 1 godzinę. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: bardzo dobry 4/5
Na podstawie 5 ocen.