harina de harina de centeno para la cocción de pan casero
mąka żytnia razowa, typ 2000
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1411 kJ / 334 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 66 g |
- w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 9 g |
Białko | 8 g |
Sól | 0 g |
Żyto : | Zawiera |
Chleb żytni razowy
Sposób przygotowania:
Do Thermomixa wlać 250 g maślanki i 150 g wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 1 min/37°C/obroty 2. Dodać 500 g mąki żytniej razowej, 1,5 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić przy pomocy kopystki czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min, następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 24x12x7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax. /+48 29/ 760 98 41
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 7 ocen.