nuez moscada todo
Składniki (dla 4-5 osób):
16-18 rurek cannelloni, 1 opakowanie (450 g) mrożonych liści szpinaku, 250 g serka ricotta, produkty Kamis: szczypta Gałki muszkatołowej Specialite, 1 łyżeczka Czosnku granulowanego, Pieprz czarny w młynku Specialite, Sól morska w młynku Specialite.
Sos beszamelowy: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 500 ml mleka, produkty Kamis: szczypta Gałki muszkatołowej Specialite, Sól morska w młynku Specialite, ? łyżeczki Pieprzu białego mielonego.
Przygotowanie: Szpinak wrzucić na patelnię i delikatnie podgrzewając rozmrozić. Po wystudzeniu dodać serek, czosnek, świeżo startą gałkę, sól i pieprz do smaku. Przygotowaną masą nadziać na rurki (surowe) i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W rondlu stopić masło, dodać mąkę i podgrzewać przez 2 min. Dodać zimne mleko, przyprawić solą oraz gałką i zagotować ciągle mieszając. Rurki zalać beszamelem, przykryć szczelnie folią aluminiową i piec w piekarniku w temp. 180°C ok. 40 minut. 10 minut przed końcem pieczenia odkryć. Można posypać żółtym serem.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska