Nazwa produktu uregulowana prawnie:Mąka pszenna typ 550 luksusowa.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Ciasto drożdżowe
Składniki na ciasto:
6 szklanek Polskiej maki pszennej luksusowej
2 szklanki cukru
15 dag drożdży
1,5 szklanki mleka
200 g masła
5 jaj
aromat rumowy lub arakowy
bakalie, rodzynki
Przygotowanie:
Cukier oraz rozkruszone drożdże wsypać do miski. Następnie dodać jajka, mleko i masło pokrojone w plastry 0,5 cm. Wszystko wymieszać i odstawić na 1-1,5 godziny. Po tym czasie wsypać mąkę, dodać aromat rumowy lub arakowy. Ciasto wyrobić ręką w misce. Na koniec dodać bakalie (rodzynki). Ciasto przełożyć do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych tłuszczem. Wyrównać dłonią umoczoną w oliwie i wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 140 °C do czasu wyrośnięcia ciasta (ciasto zrówna się z wysokością foremki). Następnie zwiększyć temperaturę do 180 °C. Gdy ciasto zarumieni się zmniejszyć temperaturę do 150 °C. Piec około 1 godziny i 10 minut.
Rodzaj opakowania:Torebka
Adres producenta:
Adres zwrotny:
¿Cómo añadir una opinión ?
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: bardzo dobry 4/5