ser śmietankowy, cukier, białka mleka, naturalny aromat waniliowy, sól, kultury bakterii
naturalnie polskie mleko, nie wymaga dodatku masła, do serników, naleśników i innych deserów
Ulubiony
Serek śmietankowy waniliowy. Produkt termizowany.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Twój Sernik
Składniki:
ciasto:
1 szklanka mąki pszennej, ¼ kostki masła, ¼ szklanki cukru pudru, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa serowa:
1 kg serka śmietankowego waniliowego Ulubiony, 5 jajek, 0,5 szklanki cukru kryształu, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1 cytryna, rodzynki
Sposób przygotowania:
1. Zaczynamy od ciasta, mąkę z cukrem i masłem należy przesiekać, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto, które wykładamy na blaszkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut, do uzyskania złotego koloru.
2. W tym czasie ubić białka, następnie utrzeć żółtka z cukrem i stopniowo dodawać serek śmietankowy Ulubiony miksując. Kolejno dodać mąkę i rodzynki namoczone w soku z cytryny razem z sokiem, a następnie dodać ubite białka. Całość delikatnie raz jeszcze wymieszać do uzyskania gładkiej masy, przełożyć na upieczone ciasto i wstawić do piekarnika (180°C) na kolejne 45-50 min.
Smacznego!
Wiaderko
Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
ul. Hoża 51
00-681 Warszawa