FLORPAK color de frijol adzuki
Podobnie jak wiele innych ziaren roślin strączkowych, fasola Adzuki to dobre źródło magnezu, potasu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i witamin z grupy B. Warto też wspomnieć, że Adzuki zyskała status "fasoli odchudzania", ponieważ zawiera mało kalorii i tłuszczu, a jednocześnie ma wysoką wartość odżywczą. Ta mała, ciemnoczerwona fasolka ma słodki, orzechowy smak i jest często wykorzystywana do azjatyckich deserów, idealna do przygotowania ciasta "brownie", a także pączków, naleśników czy owsianki wg japońskiej kuchni, to także idealny składnik zup czy sałatek.
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Podobnie jak wiele innych ziaren roślin strączkowych, fasola Adzuki to dobre źródło magnezu, potasu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i witamin z grupy B. Warto też wspomnieć, że Adzuki zyskała status "fasoli odchudzania", ponieważ zawiera mało kalorii i tłuszczu, a jednocześnie ma wysoką wartość odżywczą. Ta mała, ciemnoczerwona fasolka ma słodki, orzechowy smak i jest często wykorzystywana do azjatyckich deserów, idealna do przygotowania ciasta "brownie", a także pączków, naleśników czy owsianki wg japońskiej kuchni, to także idealny składnik zup czy sałatek.
* przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą
* fasolę moczymy od 10 do 12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji fasoli
* czas gotowania (przybliżony): 60-90 min.
Torebka foliowa.
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92
05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29
32-830 Wojnicz