bio FLORPAK Frijoles Perełka
Jest najmniejszą odmianą fasoli białej, co automatycznie wpływa na krótszy czas jej gotowania. Tak jak pozostałe fasole białe jest cennym źródłem przyswajalnego
i pełnowartościowego białka, zaś regularne spożywanie w ogóle roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie trzustki, wątroby oraz jelita grubego. Można ją podawać pod wieloma odsłonami: zup, sałatek, past, czy pasztetów.
PRODUKT ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna (energia)- 1329kj/318kcal
Tłuszcz- 1,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,19g
Węglowodany- 61,6g
w tym cukry- 2,7g
Białko- 21,4g
*Sól- 0,05g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie
Jest najmniejszą odmianą fasoli białej, co automatycznie wpływa na krótszy czas jej gotowania. Tak jak pozostałe fasole białe jest cennym źródłem przyswajalnego
i pełnowartościowego białka, zaś regularne spożywanie w ogóle roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie trzustki, wątroby oraz jelita grubego. Można ją podawać pod wieloma odsłonami: zup, sałatek, past, czy pasztetów.
PRODUKT ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
* przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą
* fasolę moczymy od 10 do 12 godz., w proporcji 4 porcje wody do 1porcji fasoli
* czas gotowania (przybliżony): 60-90 min.
Podczas gotowania należy pamiętać o uzupełnianiu wody oraz delikatnym mieszaniu łyżką.
torebka foliowa
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92, 05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29
32-830 Wojnicz