bio FLORPAK Garbanzos
Ciecierzyca (znana również jako cieciorka lub groch włoski) jest delikatna i kremowa, lekko słodkawa, o orzechowym posmaku, to źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów.
Co można z niej zrobić: sławny w kuchni arabskiej hummus, czyli po prostu pastę do smarowania pieczywa, rozgrzewającą zupę, pasztety, kotlety, sprawdzi się jako farsz do pierogów czy krokietów, jak również jako składnik sałatek. To nie wszystko, z nasion ciecierzycy można zrobić mąkę do pieczenia chleba czy ciast. Jej ogromną zaletą jest to, iż nie posiada glutenu.
Przyprawami, z którymi idealnie współgra ciecierzyca są: rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, a nawet cynamon.
Pomysł na gotowe danie z udziałem cieciorki znajdziesz w naszych zupach: śródziemnomorskiej oraz staropolskiej.
PRODUKT ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna (energia)- 1342kJ/320kcal
Tłuszcz- 5,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 1,0g
Węglowodany- 34,4g
w tym cukry- 3,6g
Białko- 20,1g
*Sól- 0,009g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kasze jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Ciecierzyca (znana również jako cieciorka lub groch włoski) jest delikatna i kremowa, lekko słodkawa, o orzechowym posmaku, to źródło białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów.
Co można z niej zrobić: sławny w kuchni arabskiej hummus, czyli po prostu pastę do smarowania pieczywa, rozgrzewającą zupę, pasztety, kotlety, sprawdzi się jako farsz do pierogów czy krokietów, jak również jako składnik sałatek. To nie wszystko, z nasion ciecierzycy można zrobić mąkę do pieczenia chleba czy ciast. Jej ogromną zaletą jest to, iż nie posiada glutenu.
Przyprawami, z którymi idealnie współgra ciecierzyca są: rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, a nawet cynamon.
Pomysł na gotowe danie z udziałem cieciorki znajdziesz w naszych zupach: śródziemnomorskiej oraz staropolskiej.
PRODUKT ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
* przed gotowaniem ciecierzycę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą
* ciecierzycę moczymy od 10-12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji ciecierzycy
* czas gotowania (przybliżony): 60-90 min.
torabka foliowa
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92, 05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz