Pasta Fabijańscy de lentejas rojas, fusilli, sin gluten BIO
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g
Zboża zawierające gluten : | Nie zawiera |
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
Torebka