Woda, ziemniaki, podgrzybki 6%, pieczarki 6%, seler, śmietana, marchew, pietruszka, sól, sos sojowo-grzybowy (soja, mąka pszenna, woda, sól, cukier, ekstrakt grzybowy), czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E)90 kcal /100 g
tłuszcz (T)4,0 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,0 g /100 g
węglowodany (W)12,0 g /100 g
- w tym cukry0,5 g /100 g
białko (B)2,0 g /100 g
sól (S)1,4 g /100 g
Zupa grzybowa na bazie podgrzybków i pieczarek. Sycący posiłek według tradycyjnej receptury, idealny na chłodniejsze dni.
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!