Wszystkie składniki na ciasto mieszamy mikserem, aż powstanie gładka masa. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste nalezy dolać troche mleka.
Na rozgrzaną patelnię, przesmarowaną olejem, wylewamy chochelką porcję ciasta na jeden naleśnik.
Smażymy po ok 1 minuty każdą ze stron. Czynność powtarzamy z resztą ciasta.
Farsz:
Cebulę i czosnek obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w piórka.
Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju. Wrzucamy cukinię, pieczarki, cebulę i czosnek na patelnię. Solimy i smażymy ok 5 min od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec smażenia warzywa przyprawiamy tymiankiem, rozmarynem i pieprzem.
Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy do farszu serek mascarpone. Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia serka.
Do jednego naleśnika nakładamy łyżkę lub dwie farszu i zawijamy w rulonik.