Kasza: pęczak jęczmienny, Sos grzybowy: suszone grzyby 21,8% (borowik 15,5%, koncentrat pieczarki 2,5%, pieczarka 1,6%, maślak 1,2%, podgrzybek 1,0%), skrobia kukurydziana, sól, mąka pszenna, śmietanka w proszku (z mleka), cukier, aromaty (z pszenicą, soją), suszony czosnek 2,8%, zioła 2,1% (liść pietruszki, rozmaryn), przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy), olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży
Poznaj nowości od Winiary. Teraz, dzięki Kaszotto Winiary, przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.
W Kaszotto Borowikowym Winiary znajdziesz kaszę pęczak, suszone grzyby i rozmaryn, które razem stworzą klasyczne połączenie, pełne aromatu i smaku.
inspiracje prosto z targu, pęczak w grzybowym sosie, kasza z warmińskich upraw
Winiary
Kasza pęczak z grzybowym sosem.
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania energia 1176 kJ 279 kcal 14%*
W 100 g: 376 kJ/89 kcal
Masa netto: 232 g (200 g e + 32 g e)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
200 g kurczaka
i łyżkę masła
do smaku
Łatwo przygotujesz:
40 min.
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju przez około 5 min.
2. Dolej 800 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość obu saszetek, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min, od czasu do czasu mieszając.
3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.
Karton
NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa