semolina z pszenicy durum, woda
Makaron Spaghetti pochodzi z Neapolu. Autorem nazwy jest Antonio Viviani, który nazwał go tak w 1842 r. ponieważ makaron swoim wyglądem przypominał sznureczki, z włoskiego "spago".
Początkowo miały długość 50 cm; z czasem jednak, z uwagi na wygodę pakowania, zostały skrócone do 25 cm.
Dziś Barilla Spaghetti nr 5 jest symbolem kuchni włoskiej w każdym zakątku świata; nikt nie może się oprzeć jego wiotkiej elegancji i przyjemności okręcania wokół widelca.
Barilla
Miłość w gestach
Wkładamy pasję w przygotowanie dla Ciebie naszego najlepszego makaronu, ponieważ dzielenie się jakością jest największym gestem serdeczności.
Dla nas jakość to rodzinna tradycja od 1877.
Makaron z semoliny z pszenicy durum.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pudełko
Wyprodukowane przez firmę oznaczoną literą w nawiasie obok daty minimalnej trwałości:
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166
43122 Parma
Włochy (A,MU)
lub
Barilla Hellas S.A.,
Paradise Tower Park,
26 Kifisias Ave. & 2 Paradisou Str,
15125,
Marousi,
Grecja (GG)
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166
43122 Parma
Włochy