Refrigerada arándano Winiary
Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 280 kJ 66 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 8,3 g |
w tym cukry | 7,9 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 3,5 g |
Sól | 0,14 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. |
Mleko : | Zawiera |
Pszenica : | Może zawierać |
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 280 kJ / 66 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
- jogurt naturalny 500 ml
- mozzarella 50 g
- bazylia 5 g
Sposób przygotowania
4 Porcje
1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
2. Mozzarellę pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.
3. Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną zupę z serem mozzarella i bazylią. Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Możesz udekorować świeżymi jagodami.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
800 16 16 66