SKŁADNIKI
fasolka \n kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna \n fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki \npochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i \nbiałka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne \noraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do \n past i pasztetów.
SPOSÓB \n PRZYGOTOWANIA
uprzednio \n namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do \nmiękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod \nkoniec gotowania.
WARTOŚĆ \n ODŻYWCZA W 100 g
Wartość \n energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz \n - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany \n - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik \n - 28 g
Białko \n - 26 g
Sól \n - 0,06 g
ZALECANE \n WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać \n w suchym i chłodnym miejscu.
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>SKŁADNIKI
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>fasolka
kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>OPIS:
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>Ekologiczna
fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki
pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i
białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne
oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do
past i pasztetów.
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do
miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod
koniec gotowania.
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Wartość
energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Tłuszcz
- 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Węglowodany
- 29 g, w tym cukry - 2,2 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Błonnik
- 28 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Białko
- 26 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Sól
- 0,06 g
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: \"Times New Roman\"; mso-fareast-language: PL;\'>
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
style=\'line-height: 150%; font-family: \"Open Sans\",\"sans-serif\"; font-size: 10pt;\'>Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.