Eat Me Pad Thai con Pollo
makaron z sosem 78% (makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybny, ekstrakt ostrygowy, cukier, sól, skrobia kukurydziana), mus jabłkowy (jabłka, kwasek cytrynowy, kwas askorbinowy), olej rzepakowy, cukier, sos sojowy ciemny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), sos sojowy jasny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), trawa cytrynowa, pieprz ceyenne), kurczak 16% (mięso z podudzia kurczaka 96%, sos sojowy ciemny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybny, ekstrakt ostrygowy, cukier, sól, skrobia kukurydziana), olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, pieprz czarny, sól), orzechy ziemne 6%.
ekstrakt rybny, ekstrakt ostrygowy, soja, mąka pszenna.
Produkt pełnowartościowy bogaty w witaminy i minerały, nie zawiera wzmacniaczy smaku. Dzięki systemowi pakowania MAP nie wymaga pasteryzacji i dodawania substancji konserwujących .
Inspiracją do stworzenia eat me były naturalne i zdrowe dania gotowe dostępne na rynkach zachodnich. Produkcja eat me ruszyła na początku 2011 roku jako pierwsza tego typu w Polsce.
Dania i zupy EAT-ME przygotowujemy bez dodatku substancji konserwujących, a jedynie z naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składników, ziół i przypraw. Do gotowania podchodzimy tradycyjnie. Nasze dania przyrządzamy jak w domowej, dużej kuchni. Zamiast konserwantów i pasteryzacji stosujemy niską temperaturę przechowywania oraz nowoczesną technologię pakowania MAP. W praktyce oznacza to, że z opakowania usuwane jest powietrze atmosferyczne, a po uzyskaniu próżni wtłaczany jest obojętny gaz odpowiednio dobrany do rodzaju pakowanego produktu, niewchodzący w reakcję z daniem bądź zupą. W ten sposób wytwarzana jest atmosfera ochronna, która w połączeniu z niską temperaturą przechowywania przedłuża termin przydatności do spożycia bez użycia substancji konserwujących.
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Polska
dystrybutora