fideos de huevo de nido

Barilla Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Tagliatelle, czyli gniazda wstążki jajeczne, to najlepsza podstawa sosu bolognese. Nadaje się świetnie do sosów śmietanowych, serowych i do zapiekania.\n\nRadość i autentyzm włoskiego stylu życia w wyborze kształtów i receptur inspirowanych włoską tradycją kulinarną. W serii La Collezione d\'Italia, każda forma makaronu to cudowna podróż do źródła smaku.
fideos de huevo de nidofideos de huevo de nido
masa netto

masa netto

500 g

pojemność

cena za kilogram

12,08 zł / kg

kraj

Kraj pochodzenia

Włochy

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

8076808201293

8076808201293

precio: 6,04

producto temporalmente no disponible
6.04 PLN NewCondition
semolina z pszenicy durum, jajka (19,36%)
Wartości odżywcze (%)Średnie wartości odżywcze 100 g
Wartość energetyczna kJ/kcal 1559/369
Tłuszcz g 4,5
w tym: kwasy tłuszczowe nasyconeg 1,5
Węglowodany g 66
w tym: cukry g 3,0
Błonnik g 4,0
Białko g 14
Sól g 0,075
**63 g = przykładowy rozmiar porcji. Opakowanie zawiera około 8 porcji.
***RI = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Pszenica : Zawiera
Jaja : Zawiera
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Tagliatelle, czyli gniazda wstążki jajeczne, to najlepsza podstawa sosu bolognese. Nadaje się świetnie do sosów śmietanowych, serowych i do zapiekania.
Radość i autentyzm włoskiego stylu życia w wyborze kształtów i receptur inspirowanych włoską tradycją kulinarną. W serii La Collezione d\'Italia, każda forma makaronu to cudowna podróż do źródła smaku.
Cechy:No 1 in Italia*, *pod względem wielkości sprzedaży
marca:Barilla
O marce:
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Makaron jajeczny z semoliny z pszenicy durum - Tagliatelle.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:Sposób gotowania 100 g makaronu: 1 litr wody - 7 g soli. Wodę zagotować i dodać sól. Wrzucić makaron i od czasu do czasu zamieszać. Czas gotowania 6 min. Odcedzić.
Przepisy:Tagliatelle All\'uovo Bolognesi z Truflami i serem Parmigiano Reggiano
250 g Tagliatelle all\'Uovo Bolognesi La Collezione d\'Italia Barilla
2-3 czarne trufle (około 100 g)
1 pęczek pietruszki
10 g świeżego tymianku
3 łyżeczki startego sera Parmigiano Reggiano
1 szklanka śmietany
odrobina masła
? szklanki mleka
sól
Starannie oczyścić czarne trufle pod wodą, używając do tego celu szczoteczki. Połowę trufli wymieszaj z mlekiem w mikserze, a drugą połowę pokrój w cienkie paseczki. Roztop masło na patelni teflonowej i podsmaż paseczki trufli, aby podkreślić ich smak. Dodaj posiekane zioła, świeżą śmietanę i zmiksowane trufle. Tagliatelle all\'Uovo Bolognesi ugotuj al dente w dużym garnku osolonej wody, odcedź i wymieszaj z sosem. Wszystko podgrzej na patelni na dużym ogniu i posyp tartym serem Parmigiano Reggiano. Gotowe w 9 minut: Aby uzyskać szybkie i typowo włoskie danie, możesz użyć sosu Bolognese Barilla. Podgrzej sos razem z ugotowanym makaronem Tagliatelle All\'Uovo na patelni i przed podaniem posyp danie startym serem Parmigiano Reggiano.
Rodzaj opakowania:Karton
Kraj pochodzenia:Włochy
Adres producenta:Barilla G. e R. Fratelli
Societ? per Azioni
Via Mantova 166
Parma
Włochy
Adres zwrotny:Barilla Poland Sp. z o.o.
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa
Barilla pastas de trigo duro 500g Barilla pastas de trigo duro 500g
Spiral 500 g
13,98zł/kg

precio: 6,99

PLN
1
5
fecha de caducidad 2026-10-01
Alce Nero Pasta integral de Alce Nero Pasta integral de
sémola Alce Nero BIO fusilli 500 g
18,38zł/kg

precio: 9,19

PLN
1
1
fecha de caducidad 2026-02-24
Alce Nero Alce Nero BIO sándwich Alce Nero Alce Nero BIO sándwich
de pasta integral espaguetis 500 g
27,86zł/kg

precio: 13,93

PLN
1
3
fecha de caducidad 2026-09-12
Alce Nero Alce Nero
500 g
29,78zł/kg

precio: 14,89

PLN
1
3
fecha de caducidad
2025-12-14
Alce Nero Pasta Alce Nero Penne Alce Nero Pasta Alce Nero Penne
Rigate Farro de BIO emmer 500 g
32,02zł/kg

precio: 16,01

PLN
1
2
fecha de caducidad 2026-11-30
Alce Nero Alce Nero pasta Fusilli Alce Nero Alce Nero pasta Fusilli
tricolor BIO brocas helicoidales 500 g
21,98zł/kg

precio: 10,99

PLN
1
2
fecha de caducidad 2026-12-07
Alce Nero Pasta Alce Nero Spirelli Alce Nero Pasta Alce Nero Spirelli
con ortiga BIO 500 g
22,72zł/kg

precio: 11,36

PLN
1
3
fecha de caducidad 2026-12-06
Barilla Penne rigate pasta de Barilla Penne rigate pasta de
pluma 500 g
14,70zł/kg

precio: 7,35

PLN
1
2
fecha de caducidad
2026-05-01
Barilla virutas de pasta bavette n Barilla virutas de pasta bavette n
13 500 g
12,42zł/kg

precio: 6,21

PLN
1
6
fecha de caducidad
2026-11-01
Barilla espaguetis n 5 Barilla espaguetis n 5
500 g
14,70zł/kg

precio: 7,35

PLN
1
12
fecha de caducidad
2026-10-01
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: 2024-05-07
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5