Bakalland szarlotkowa peso - manzanas asadas


Wartości odżywcze (%) | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 270 kJ/64 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 14,8 g |
w tym cukry | 15,1 g |
Błonnik | 1,4 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,06 g |
Składniki:
- 2 słoiki jabłek prażonych Bakalland
- 250 g kostki do pieczenia Kasia
- 100 g cukru pudru
- 350 g mąki
- 1 jajko
1. W misce mieszamy mąkę, kostkę do pieczenia, cukier i jajko.
2. Ciasto zagniatamy i dzielimy na 3 równe części. 1/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do zamrażarki, 2/3 ciasta również zawijamy w folię i chowamy do lodówki na 1 godz.
3. Tortownicę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą.
4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wykładamy dno i boki tortownicy.
5. Na ciasto kładziemy jabłka, a następnie ucieramy na tarce ciasto z zamrażarki.
6. Pieczemy ok. 40 min. w 200° C.
Kasia
Więcej przepisów znajdziesz na
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Infolinia: 801 801 125
jabłka (90%), cukier, skrobia, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy, Sporządzono z 90 g owoców na 100 g produktu


precio: 11,75 zł
PLN https://es.dodomku.pl/manzanas_Fruta_asado_con_azcar_z_cukrem/24335.htmljabłka (95%), cukier, skrobia modyfikowana, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, kwas askorbinowy - przeciwutleniacz, cynamon (2%), aromat waniliowy


precio: 10,99 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Fruta_manzanas_asadas_con_canela_z_cynamonem/24337.html2027-01-30
jabłka (75%), cukier, skórka pomarańczowa (15%), skrobia, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy, Sporządzono z 90 g owoców na 100 g produktu


precio: 11,36 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Stovit_Manzanas_asadas_con_piel_de_naranja_pomaranczowa/24338.htmljabłka (75 %), cukier, brzoskwinie (15 %), skrobia, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy, Sporządzono z 90 g owoców na 100 g produktu


precio: 12,19 zł
PLN https://es.dodomku.pl/Stovit_manzanas_y_melocotones_tostados_con_azcar_Prazone_z_cukrem/44692.html