un gran pastel de hoja de levadura
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1408 kJ |
Wartość energetyczna | 335 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 48 g |
w tym cukry | 15 g |
Białko | 8,0 g |
Sól | 0,44 g |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.). |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się dobre intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
w 100 g: 1408 kJ/335 kcal
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny
Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny
Sposób Przygotowania
1. Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz.
2. Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C).
3. Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min.
4. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok 25 x 35 cm, posyp kruszonką.
5. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia.
6. Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej. Można je również podawać z owocami (jabłka, wiśnie, śliwki), posypane kruszonką.
Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny
Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny.
Sposób przygotowania:
Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz.
Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C).
Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posyp kruszonką.
Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
- Możesz je również podawać z dodatkiem rabarbaru czy ulubionych owoców (jabłka, wiśnie, śliwki).
- Nasze ciasto drożdżowe doskonale smakuj z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej - my polecamy Bakalland Wyszukane przyjemności
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.