pimienta y ajo
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1158/274 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 48 g |
w tym cukry | 39 g |
Białko | 12 g |
Sól | 16,5 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Czy wiesz, że...
Pieprz czosnkowy jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek. Nadaje im delikatnie czosnkowego i pikantnego smaku.
Składniki dla 4 osób:
1 głowa kapusty pekińskiej, 100 g startej goudy, 100 g płatków owsianych, 125 ml bulionu warzywnego, 125 ml słodkiej śmietanki, 1 pęczek natki pietruszki, tłuszcz do wysmarowania formy.
Produkty Kamis:
1/2 łyżeczki pieprzu czosnkowego, sól morska w młynku.
Przygotowanie:
- Kapustę przekroić na pół, usunąć głąb i zewnętrzne liście. Połówki obgotować w małej ilości osolonej wody, odsączyć i położyć na wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek przeciętymi stronami do góry.
- Zagotować śmietankę, wsypać płatki owsiane i odstawić do napęcznienia. Dodać goudę, posiekaną natkę pietruszki, pieprz i sól. Wymieszać na gładką masę i obłożyć nią połówki kapusty. Podlać bulionem.
- Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 220°C, aż serowa masa na kapuście się obrumieni.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.