woda, cukier, migdał 2,75%, olej słonecznikowy, węglan wapnia, stabilizator: guma gellan, sól morska, emulgator: lecytyna słonecznikowa, witamina D, witamina A, witamina B12.
Napój migdałowy, słodzony cukrem trzcinowym wyróżnia się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, głównie kwasu oleinowego i kwasu linolowego. Zastąpienie w diecie tłuszczy nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi a niski poziom soli pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Wysoka zawartość witaminy B2 (ryboflawina) pomaga wchłanianiu żelaza, chroni komórki przed utlenianiem, pomaga zmniejszyć zmęczenie. Oprócz właściwości zdrowotnych i odżywczych, smak tego napoju jest wyjątkowy. Jest idealny o każdej porze dnia prosto z lodówki, gdy potrzebujesz orzeźwienia i nawodnienia, na śniadanie, obiad lub kolację, lub po prostu jako przekąska, jest idealny dla osób, które chcą zrównoważyć swoją dietę o białka roślinne, może być stosowany w diecie wegańskiej, jak i w przypadku nietolerancji na laktozę, jako zamiennik mleka krowiego. Może również przyczynić się do zalecanego minimalnego spożycia 2 litrów wody dziennie.
Wybieramy najwyższej jakości słodkie migdały i rozprowadzamy je w wodzie, aby uzyskać wszystkie składniki odżywcze i właściwości sensoryczne (smak, zapach i konsystencję). Następnie dla tych, którzy lubią odrobinę słodyczy, dodajemy odpowiednią ilość cukru i poddajemy obróbce UHT, aby zapewnić standardy bezpieczeństwa żywności przed ostatecznym zapakowaniem.