*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji.
Jęczmień :
Zawiera
Zboża zawierające gluten :
Zawiera
Owies :
Zawiera
Polska Marka, wysoka jakość zbóż, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, źródło białka, dla wegan, 100 % naturalne składniki
marca:Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Przepisy:Lunch Mix z jarmużowym pesto
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix (kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym) - 100 g
- jarmuż (same liście) - 60 g
- masło orzechowe - 30 g (czubata łyżka)
- parmezan starty - 30 g (3 łyżki)
- czosnek - 1 duży ząbek
- oliwa z oliwek extra virgin - 60 g (6 łyżek)
- kalarepa - 80 g (połowa średniej szt.)
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę kalarepę. Dorzuć ją do garnka na 8 minut przed końcem gotowania ziaren. Jarmuż przełóż na durszlak i zblanszuj wrzącą wodą. Zostaw na durszlaku, żeby nieco się przesuszył. W tym czasie zmiksuj masło orzechowe, parmezan i obrany czosnek. Następnie dodaj jarmuż, oliwę i jeszcze raz zmiksuj na dość gładkie pesto. Ugotowane ziarna przełóż do miski wraz z lekko ugotowaną kalarepą, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło.
Rodzaj opakowania:Pudełko
Kraj pochodzenia:Polska
Adres producenta:Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Adres zwrotny:Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
¿Cómo añadir una opinión ?
¿Cómo añadir una opinión?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 4/5