Condimento de barbacoa picante
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 922/237 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 8,6 g |
Sól | 32,1 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
10 podudzi z kurczaka (pałki), 8 łyżeczek sosu sojowego, produkty Kamis: 3 łyżeczki ketchupu łagodnego, 5 łyżeczek przyprawy Grill pikantny.
Przygotowanie:
1. Przyprawę wymieszaj z sosem sojowym i ketchupem.
2. Powstałą marynatą posmaruj podudzia i odstaw na minimum godzinę (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.
3. Piecz na słabo rozgrzanym grillu ok. 1 godziny, często obracając.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: