BIOVEGAN helado de vainilla en polvo de gluten libre de BIO
Składniki:
cukier puder*, syrop glukozowy*, inulina*, substancja zagęszczająca: pektyna; mielona wanilia* 0,7%, substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Może zawierać migdały, soję, gorczycę, sezam.
Przygotowanie:
250 ml zimnego mleka min. 3,5% (lub 150 ml zimnego napoju sojowego i 100 ml zimnej śmietanki sojowej) wlej do wysokiego naczynia (rozmiar około 1,5 litra).
Przez pół minuty ubijaj na wolnych obrotach tak, aż objętość zwiększy się czterokrotnie. Jeżeli ciecz się nie spieniła to oznacza, że nie była odpowiednio schłodzona.
Przy włączonym mikserze dosypuj powoli proszek. Zwiększaj obroty co minutę, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Można dołożyć ulubione owoce.
Umieść piankę w pojemnikach i zamrażaj w -18 st. C przez 6 - 8 godzin.
Wartości odżywcze w 100 g:
Warość energetyczna: 1584 kJ / 374 kcal;
Tłuszcz: 0,10 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87,30 g;
w tym cukry: 81,10 g;
Błonnik: 11,60 g;
Białko: 0,20 g;
Sól: 0,06 g
Składniki:
cukier puder*, syrop glukozowy*, inulina*, substancja zagęszczająca: pektyna; mielona wanilia* 0,7%, substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Może zawierać migdały, soję, gorczycę, sezam.
Przygotowanie:
250 ml zimnego mleka min. 3,5% (lub 150 ml zimnego napoju sojowego i 100 ml zimnej śmietanki sojowej) wlej do wysokiego naczynia (rozmiar około 1,5 litra).
Przez pół minuty ubijaj na wolnych obrotach tak, aż objętość zwiększy się czterokrotnie. Jeżeli ciecz się nie spieniła to oznacza, że nie była odpowiednio schłodzona.
Przy włączonym mikserze dosypuj powoli proszek. Zwiększaj obroty co minutę, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Można dołożyć ulubione owoce.
Umieść piankę w pojemnikach i zamrażaj w -18 st. C przez 6 - 8 godzin.
Wartości odżywcze w 100 g:
Warość energetyczna: 1584 kJ / 374 kcal;
Tłuszcz: 0,10 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87,30 g;
w tym cukry: 81,10 g;
Błonnik: 11,60 g;
Białko: 0,20 g;
Sól: 0,06 g